TZ: Mezinárodní sportovní hry seniorů

Pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje se konaly v Mostě ve dnech 13.-15. července 2022 v pořadí již 5. Mezinárodní sportovní hry seniorů.

Tyto Mezinárodní sportovní hry pořádala Rada seniorů ČR za  finanční i morální podpory Ústeckého kraje a Statutárního města Most. Za sportovci ve čtvrtek 14. července zavítali předsedkyně Rady seniorů ČR paní Ing. Lenka Desatová i primátor Mostu Mgr. Jan Paparega, kteří společně hry oficiálně zahájili.

Pátých mezinárodních seniorských sportovních her se zúčastnilo 161 sportovců z celé republiky (celkem 23 družstev) a 2 sportovní družstva ze Slovenska.

Náš Karlovarský kraj reprezentovalo družstvo klubu seniorů *STAR*  Lázeňský klub seniorů Karlovy Vary – Karlovarský kraj. Poděkování patří vedení Karlovarského kraje a Krajské radě seniorů za úhradu startovného.

V deseti disciplínách podle mezinárodních pravidel soutěžila smíšená družstva ve složení tři ženy, tři muži plus vedoucí. Soutěžilo se v lukostřelbě, v Bollo ball (házení na vzdálenost tří metrů), hodu šipkami do terče, basketbalu (hod míčem na koš), florbalu (střelba na florbalovou branku branku) , chůzi s holemi na 800 metrů (2 kola- tj. 2 x obejít stadion), pétanque, snack golf  – odpálení míčku na terč se suchým zipem, hody kriketovým míčkem na cíl,  frisbee, disc golf – golfové odpaly na cíl.  

Zlato získalo družstvo Ostrava–město, které jako vítěz bude hostit Mezinárodní sportovní hry v příštím roce.

Všichni účastníci her si pochvalovali sportoviště Střední školy technické ve Velebudicích, kde hry probíhaly, ale také zázemí, které jim škola poskytla. Výhodou bylo, že měli vše, tedy hřiště, ubytování i stravu takříkajíc pod jednou střechou.

Poděkování patří řediteli her panu Aloisi Malému, radnímu města Most a paní Heleně Malé vedoucí pořadatelce za vzornou organizaci. Pečlivě se starali, aby nám nic nechybělo. A rovněž velké díky patří personálu kuchyně za perfektní stravování.

Pomyslnou „třešničkou na dortu“ byl závěrečný společenský večer, který se opravdu vydařil. Všichni zúčastnění si tak odvážejí jedinečné zážitky a společně se již těší na příští hry. Samozřejmě se také zavázali, že budou celý rok pilně trénovat.

Společné foto našeho družstva
Společné foto s předsedkyní Rady seniorů ČR Ing. Lenkou Desatovou

Autor :  JUDr. Hana Petrová, místopředsedkyně krajské Rady

                                               seniorů Karlovarského kraje

Foto: Petrová, FB Statutárního města Most

*STAR*  Lázeňský klub seniorů Karlovy Vary

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *