Krampus show míří do Chebu!

V sobotu 15. prosince 2018 navštíví Cheb věhlasná skupina Krampus-Čerti ze severu. Nic podobného Cheb ještě nezažil, a tak si to nesmíte nechat ujít!

Mohutné kožichy, děsivé masky a velký pekelný rachot. To je Krampus show, která poprvé míří přímo do Chebu.

Uskuteční se 15. prosince v Obchodním centru Dragoun. „Jsme si dobře vědomi, že o tuto událost je a bude mimořádný zájem, proto jsme se rozhodli, že trasa pochodu nebude pouze přímo v našem centru, ale i před ním,“ říká za OC Dragoun Cheb Jiří Kozák.

Celá trasa bude ohraničena plotovými zábranami. „Je to z důvodu bezpečnosti, jak čertů, tak hlavně všech návštěvníků. Protože je v očekávání návštěva několika tisíc lidí, rád bych požádal všechny obyvatele města i jeho návštěvníky, aby se rozmístili po celé trase připraveného pochodu čertů. Je samozřejmé, že ne každý se dostane až k zábranám, ale i při koncertu jsou lepší a horší místa,“ dodává Kozák.

Krampus je alpským strašidlem, označuje rohatou antropomorfní figuru, která v rakouském a jihoněmeckém folklóru odpovídá českému čertovi, průvodci sv. Mikuláše. Starověká tradice Krampusu se z rakouských Alp postupně rozšířila do celého Rakouska a postupně i do okolních států – Německa, Slovinska, Maďarska, severní Itálie a Chorvatska. Jméno Krampus vzniklo z rakouského „krampas“ označujícího něco neživého.

Program bude zahájen v sobotu 15. prosince v Obchodním centru Dragoun už v 15 hodin. Čekání na čerty, kteří po celou dobu budou vše pečlivě sledovat zkrátí zajímavá vystoupení. Nebudou chybět mladí talentovaní zpěváci, tanečníci a zejména v 16.30 se můžete těšit na jedinečný koncert. Vystoupí Věra Špinarová Tribute a máte se na co těšit. Chybět nebude ani největší hit s názvem Jednoho dne se vrátíš. Vše v podání zpěvačky Lucie Malinové.

Zdroj: facebook -Dragoun Cheb – obchodní centrum 
zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb